UYGULAMALAR
Fikirleriniz bizim için değerli olup bakanlığımızca geliştirilen uygulamalarda hayata geçiriliyor!
- AHMET AYDIN
- BARAN YALÇIN
- HÜSEYİN TURAB SEZAL
- EMRE PRİŞTİNE
- Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği
- Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği
- Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği
- Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
Gençlerin kamu kurumlarına ulaşmakta ve görüş, öneri, şikayet vb. konuları iletmekte sorun yaşadığını ve bu gibi konular için, farklı sosyal medya uygulamalarında çözüm aradıklarını görüyoruz. Bu nedenle yapacağımız uygulamada bizzat kamu kurumlarını seçerek ileteceği görüş, öneri, şikayet vb. konulardaki paylaşımlar yer alacak. Bu paylaşımları diğer üyeler de görecek ve kendisinin de desteklediği paylaşımları öne çıkarmak için imzalama yapacaktır. Daha fazla imzalanan paylaşımlar, öne çıkmış ve kamu kurumları tarafından daha hızlı çözüm sağlanması ve gençlerin kamu kurumlarına hızlı ulaşmasını hedefliyoruz. Bunun yanı sıra uygulamada gençlerin yapmak istediği etkinlikler, düzenlenmesini istedikleri yarışmalar ve eğitim gibi konuları iletecekleri diğer konu başlıkları da yer alacaktır. Uygulamada kamu kurumlarının duyuru bölümü de ayrıca yer alacak bir diğer güçlü özelliklerden olacak.
- SEMİH ALADAĞ
- MELİSA AKYOL
- FERHAT BOLAT
- Ege Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı
- Mersin Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
- Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı
Örümcek ağı pandemi döneminde gençlerin bilgiden ve sosyalleşmekten mahrum kalmamaları için ortaya çıkmıştır. İnsanların doğruluğu kanıtlanmış bilgiye ulaşması, İnsanların doğrulu kanıtlanmış bilgileri tartışması, İnsanların kendi bilgilerini başka insanlar ile tartışabilmesi, İlgili kişilerin bootcamp, hackhathon vb gibi organizasyon/etkinliklerden haberdar olması. Örümcek ağı 2 temel unsuru hedef almakta bilginin paylaşılması ve sosyallik, bir nevi online kütüphane diyebiliriz. Alanında uzmanlıkları kanıtlanmış kişilerin yazmış olduğu bilimsel makaleleri telif hakları ile onlardan satın alıp platformun bilgi kütüphanesi köşesinde yayımlayacağız. Doğruluğu kanıtlanmış bilgiler sayesinde insanları internetin bilgi çöplüğünden uzaklaştırıp doğru bilgiye en net şekilde ulaşmasını sağlayacağız. Platformun forum kısmında ise sitemizi ziyaret edip bilgi araştırması yapan insanlar bu bilgileri tartışabilecekler, Platformun sürdürülebilirliği adına forum kısmında tartışma yapan bilgilerini paylaşan insanlar için bir güven skalası olacaktır. Başka insanlar tarafından okunan bu forum yazılarını yararlı ve doğru bulan kullanıcılar yazara güven oylaması yapabilecek, böylece belli bir güven puanı kazanan yazarlar kendi bilgilerini bilgi kütüphanesi kısmında editörler tarafından incelendikten sonra yayımlayabilecekler. Paylaşım ortağında ise bakanlıklar tarafından düzenlenen yarışma, organizasyon, fuar, etkinlik gibi oluşumlar paylaşılacak ve önem derecesine göre siteyi ziyaret eden kullanıcıların önüne pop-up olarak çıkacak. Paylaşım otağı kısmına ayrılmış forum alanında ise düzenlecek bu yarışmalar için ekip arkadaşı arayan bir ekibe dahil olmak isteyen insanlar için bir bölüm olacaktır. Aynı zamanda bu kısımda ise ilgili bakanlıklara verilmiş özel kullanıcı bilgileri ile bakanlıkta görevli kişilerin gençler ile tartışabileceği bilgi alışverişinde bulanabileceği imkanlar sağlanmakta böylelikle gençleri ve ilgili kişileri internet aracılığı ile bir araya getirebileceğiz.
- FURKAN EMİRCAN DURSUN
- ORHAN AKARSU
- BERKE KARAALİ
- ÖMER FARUK TAŞ
- Kırklareli Üniversitesi Yazılım mühendisliği
- Kırklareli Üniversitesi Yazılım mühendisliği
- Kırklareli Üniversitesi Yazılım mühendisliği
- Kırklareli Üniversitesi Yazılım mühendisliği
Yurdum uygulaması ile gençlerin bulundukları il ve ilçelerdeki etkinlikler kurslar ve seminerler hakkında bilgi sahibi olacaklardır. bunun için halk eğitim, gençlik ve spor bakanlığı, işkur vb devlet kurumlarının duyurularından toplu bir şekilde faydalanılacaktır. Gençlerin beraber etkinliklerde bulunmaları ve gençlerarası etkileşimi arttırmak amacı ile bulundukları konum yakınlarında sohbet grupları oluşturulacaktır. Gençlerin okudukları okullar için de topluluk grupları oluşturulacaktık.bu sayede daha sosyal ve daha verimli bir gençliğin önü açılmış olacaktır. bu gruplar uygulamada otomatik olarak oluşturulup gençler kişisel bilgileri ile teyit edilip topluluk gruplarına gireceklerdir.
- ÖMER FARUK KILIÇASLAN
- HASAN EKE
- İLKNUR YİĞİT
- MERT KANAK
- LİSANS
- LİSANS
- LİSANS
- LİSANS
Frizbi, seçilen bir şehirde kamu kurumları tarafından düzenlenen etkinlikleri gösteren ve kullanıcıların bu etkinlikler yorum yapıp puanlamasını sağlayan bir mobil uygulamadır.Frizbi uygulamasının amaçları;- Kamu etkinliklerinin kalitesini artırmak - Kamu kuruluşlarının düzenlediği etkinliklere olan katılımı artırmak - Gençlerin sosyalleşmesini sağlamak Uygulamanın kullanılışı: Kullanıcılar, uygulamaya TC kimlik numarası, telefon numarası ve elektronik öğrenci belgesi ile kaydolacak. Kullanıcılar, uygulamada yayınlanan etkinliklere tıklayarak, etkinlik hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecek ve etkinliğe tahmini kaç kişinin katılacağını görebilecek. Kullanıcı etkinliğe katılacak ise 'katılıyorum' butonuna basarak, diğer kullanıcıların etkinliğin kalabalığı hakkında fikir sahibi olmasını sağlayacak. Kullanıcılar etkinliklere yorum yapabilecek ve etkinlikleri puanlayabilecek. Kullanıcılar etkinlik sonrası etkinliği değerlendirerek puan ve rozet kazanabilecek.
- GÜRKAN KULUÇ
- AHMET ENES TOPÇU
- HAKAN BACANAK
- ARSLAN BİLECEN
- Gazi üniversitesi bilgisayar mühendisliği
- Gazi üniversitesi bilgisayar mühendisliği
- Gazi üniversitesi bilgisayar mühendisliği
- Gazi üniversitesi bilgisayar mühendisliği
Proje kapsamında belirlenen konu üzerine, gençler ile kurumların iletişimi hususunda; geliştirilecek uygulamada gençler etkinlik talebi, etkinlik görüntüleme bu etkinliklere dair değerlendirme ve değerlendirme sonucunda ödül alma gibi işlemleri gerçekleştirebilecektir. Ödül kapsamı içerisinde öğrenci kartlarına ek biniş hakkı, ücretsiz müze ziyareti, semfoni veya tiyatro gibi aktivitelere ücretsiz bilet verilebilir. Bu işlemlerin geliştirilecek bir mobil uygulama ile sunulması planlanmaktadır. Kurumların kendi etkinliklerini bu mobil uygulamaya eklenmesi hususunda bir web uygulaması projeye entegre edilebilir.
- ALEYNA GÜZELCE
- EBRU ÇAKIR
- ZÜLBİYE ŞENCAN
- Erciyes Üniversitesi Uçak Mühendisliği
- Erciyes Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliğ
- Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliğ
Bizim projemizin amacı python kodlama sistemi kullanarak kamu kuruluşları ve öğrenciler arasında bir iletişim köprüsü oluşturmaktır. Bu proje ile öğrenciler kamu kururluşlarına ait isteklerini ve düşüncelerini bir anket aracılığı ile kamu kuruluşlarına iletecektir. Anketimiz KYK yurtlarına yönelik olup KYK yemekleri, fırsatları , kursları vb. konular hakkında geri dönüşler içermektedir. KYK yurtlarında öğrencilerin katılmak istediği kursların neler olduğunu öğrenmek , yapılması istenen sosyal etkinliklerin neler olduğunu öğrenmek gibi sorular içermektedir. Bu anketle asıl amacımız öğrencilerin KYK yurtlarında kendini geliştirme imkanları bulmalarını sağlamak ve sosyal ortam oluşturmaktır.
- KEREM YILDIZ
- KADİRCAN BİLİR
- ATAKAN AKYER
- YAKUP EMİR EFE
- Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi
- Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi
- Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi
- Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi
Globalleşen ve dijitalleşen dünyaya en iyi şekilde uyum sağlayan ülkemizde günümüzde birçok kamu kurum ve kuruluşlarında yapılması gereken işlemler dijital ortamda yapılmaktadır. Bu sayede hem vatandaşlarımız kolaylıkla işlemlerini yapabilmekte hem de kamu kurum ve kuruluşlarında yoğunluk oluşmaksızın birçok vatandaşa hizmet verilebilmektedir. Bu işlemlerin yapıldığı web siteleri komplike ve birçok işlemi bünyesinde bulunduran yapılar olduğundan istenilen hizmetin bulunduğu bölüme ulaşmak için birden fazla yol bulunmaktadır. Her yaştan kullanıcının ulaşmak istediği hizmete en kolay ve hızlı şekilde ulaşabilmesini sağlamak amacıyla hizmetin bulunduğu bölüme ulaşmak amacıyla yapacağı yönlendirmeler kaydedilip kullanıcının en çok vakit geçirdiği (hedef) bölgeye ulaşabileceği en kısa yol belirlenecektir.
- SÜMEYYE KORKMAZ
- NURİYE İLAYDA SARAL
- KÜBRANUR KOCATÜRK
- BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
- ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ
- BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ
Üniversite öğrencilerinin sosyalleşebileceği bir uygulama geliştirmek. Bu uygulamaya e devlet ile giriş yapılıyor. Etkinliklerin yetkin kişilerce veya gençlerin düzenleyebildiği, etkinlik gruplarının oluşturulabildiği bir uygulama amaçlanmaktadır. Ayrıca bu uygulamada yetkin kişilerden istenecek etkinlikler alanı olabilir. Etkinlik bitiminde değerlendirme,anketler düzenlenebilir. Kısa süreli veya uzun süreli eğitimler uygulamaya eklenebilir. Bu eğitimler devlet destekli olmalıdır. Ayrıca kişilerin ihtiyaçlarını dile getirebildiği, sosyal yardımlaşma için konuşabildiği ve etkinlikler hakkında planlama yapabildiği sosyal bir paylaşım kısmı(genel akış) bulunacaktır.
- RIFAT ÖZTOP
- GİZEM ABAK
- MÜHREMİN ADIYAMAN
- TUĞBA KESER
- Erciyes Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği
- Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği
- Erciyes Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği
- Kayseri Üniversitesi Mekatronik Bölümü
Sosyopaz Nedir ? Gençlerin resmi kurumlarla , topluluklarla ve sosyal alanda gönüllülük , eğitim , öğrenim gibi faaliyetlerden haberdar olacakları , etkinliğe katılım sağlayabilecekleri , katılım durumlarını belirtebilecekleri , harita üzerinden kendilerine en yakın sosyal faaliyeti ve etkinliği görebilecekleri ve etkinlik sonrasında etkinlik hakkında geri bildirim sağlayabilecekleri aynı zamanda etkinlik yöneticisi tarafından katılımcı bireylerin etkinlikte gösterdiği katkı ve faydanın puanlanabileceği bir sosyal medya platformu. Bu sosyal medya platformu sayesinde günümüzde sadece eğlence amaçlı kullanılan ve sosyal bağımlılık yaşanan dijital platformların aksine kişisel ve toplumsal fayda sağlanabilecek organizasyon ve oluşumlarda gençler adını sosyallikten aldığı ama aslında insanları asosyalliğe iten mobil uygulamalardan uzaklaşıp. Adıyla anlam bütünlüğü taşıyan gerçek sosyal medya platformlarını kullanarak fayda sağlayabilecekler. Sosyopaz ismi nereden geliyor ? Sosyopat genellikle asosyal , sosyal ortamlarda agresif tavırlar sergileyen ve sosyal ortamlara ayak uyduramayan insanlara verilen isimdir. Sosyopaz ise İspanyolca da "Huzur" anlamına gelen ve Sosyal huzuru çağrıştıran anlam bütünlüğüne sahip " Sosyopat olma sosyopaz ol ! " Sloganı ile bütünleşen bir anlam içermektedir. Projenin Sağlayacağı Katkılar : Resmi kurumlar ve topluluklar tarafından yürütülen organizasyonlarda katılımcıların bildireceği geri dönüş ve organizasyon ekibi içerisinde yer alan yetkililerin katılımcıları değerlendirmesi ile yapılacak etkinliklerin hem organizasyon hem de katılımcı kitlesinin kalitesini artıracak bir data elde etmeyi hedeflemektedir. Elde edilen datanın işlenmesi ile sonraki süreçlerde iyileştirme ve sürdürülebilirlik çalışmaları , fayda zarar ilişkisi tespiti ve projenin amacına ulaşıp ulaşmadığı daha rahat ölçülebilir hale gelecektir.
- FURKAN DENİZ
- ERCAN ÖZ
- MELİH KARAKAYA
- SEMİH ŞAHİN
- Karabük Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü
- Karabük Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü
- Karabük Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü
- Karabük Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü
Proje, KYK bünyesinde bulunan ve öğrenci barındıran yurtlardaki hizmetlerin değerlendirilmesi, gençlerin karar mekanizmalarıyla ortak çalışması ve bu hizmetlerin öğrenciler tarafından yorumlanabilir, puanlanabilir ve sürdürülebilir olması benimsemiş, sunulan hizmetlerin kalitesinin ve öğrencilerin farkındalığının artırılması hedeflenmiştir. Yurtta barınan öğrencilerin değerlendirmeleri, GSB tarafından sunulan yemekhane, temizlik gibi özel hizmetlerin bir oylama sistemi üzerinden kaydedilmesi üzerinden işlemektedir. Elde edilen verilerin, yapay zekâ yardımı ile işlenmesi, yurttaki genel memnuniyet ölçümünün oluşan istatistikler üzerinden yapılması hedeflenmektedir. Yine verilerin işlenmesiyle elde edilecek sonuçlar doğrultusunda, öğrenci komitesi oluşturulması planlanmaktadır. Yurtta verilen hizmetlerden faydalanan öğrencilerin değerlendirme yapabilecekleri, Gencizbiz portalı ile bütünleşmiş bir otomasyon sistemi oluşturulmalıdır. Bu otomasyon sistemi, yurt tarafından sağlanan hizmetlerin puanlandırılması ve bahse konu hizmetle ilgili şikayetlerin/önerilerin dinamik bir şekilde denetleme mercilerine iletilmesi sürecidir. Proje öğrencilerin katılımının artırılması adına oyunlaştırma disipliniyle bütünleşmiş şekilde tasarlanmıştır. Oylamaların, veri havuzunu genişleteceği ve dolayısıyla sunulan hizmetlerin kalitesi/denetlenmesi noktasında katkı sağlayacağı için öğrencilere yurt bünyesinde bulunan yemekhane, çamaşırhane vb. hizmetlerde kullanabileceği “GSB Puan” olarak adlandırılan bir puan birimi ile ödüllendirilecektir. Öğrenciler bu puanları yurt bünyesine bağlı yemekhane, kantin gibi ortamlarda gerçek para birimi gibi kullanabileceklerdir. Öğrencilere bu değerlendirmeleri ile ilgili geri dönüşler uygulama üzerinden yapılabilecek ve öğrencilerin fikirlerini oluşturan etmenler ile ilgili çevrimiçi veya yüz yüze görüşmeler yapılabilecektir.
- HASİBE ZAFER
- EMİNE ŞA
- ABDULBASIT ÖDÜK
- TAHA YASİN GEREKMEN
- BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ
- LİSANS MEZUNU
- LİSANS MEZUNU
- LİSE ÖĞRENCİSİ
1071'den itibaren bu topraklarda katılımcı ve özgür yaşayan bir kültürün parçasıyız. 81 il için hayata geçmeyi bekleyen fikirleri, binlerce gencin katılımıyla, söz hakkına sahip oluşuyla, 1081 uygulaması üzerinden karar vererek gerçekleştiriyoruz. Kamu kuruluşlarının gençlere duyurmak istedikleri etkinlikleri, duyuruları, organizasyonları bir uygulama üzerinden duyarabilecekleri, gençlerin alt kategorilere ayrılmış olan etkinlik, duyuru, organizasyonları şehirlerine göre kolayca erişebilecekleri mobil uygulamadır. Kamu kuruluşları etkinliklerini paylaşırken gençlere danışabilecekleri bir formatta yayınlarlar. Gençler önerilen etkinliklerde seçim hakkına sahip olur, kendi fikirlerini ekleyebilirler. Gençlerin oylaması ile kesinleşen etkinliklerde, gençler gönüllü olarak projenin gerçekleşmesi için aktif şekilde rol oynayabilirler. Oyunlaştırma alt yapısı ile, gençler gönüllü olarak kazandıkları puanlarla, kendi oylarının etkisini artırabilirler. 1081 uygulaması ile kamu kuruluşları 81 ildeki gençlere tek bir uygulama üzerinden ulaşır. Gençler şehirlerinin ve Türkiye'deki tüm etkinlikleri kategorize edilmiş şekilde rahatça erişebilir, söz hakkı sahibi olabilir ve gönüllü geliştirici olabilirler. 1081 uygulaması ile 81 ilde ile dijital kamu, 81 ilin 1000lerce genci ile birlikte karar veren etkili Türkiye.
- MUSTAFA TECİR
- YÜKSEL BAKİ
- MELİH SARITAŞ
- EMİRHAN ŞAHİN
- İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi / Hukuk
- Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi / Bilgisayar Mühendisliği
- Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi / Hukuk
- Marmara Üniversitesi / Malzeme ve Metalurji Mühendisliği
Geliştirdiğimiz fikirde, GSB'nin hali hazırda bulunan uygulamalarından birine entegre edeceğimiz sistemle il bazında düzenlenen gençlik merkezi etkinliklerine katılım sağlanacaktır. Bu sistemle etkinliklere katılan gençler, katıldıkları etkinlik sayılarınca puanlar kazanacaklardır. Belirli bir puan barajını aşan gençlere etkin rozeti verilecektir. Bu rozet sahibi gençler düzenlenecek etkinliklerin belirlenmesinde hak sahibi olacaklardır. Bununla birlikte rozetler ilk başta İl Etkin Rozeti daha sonra Bölge Etkin Rozeti ve Ülke Etkin Rozeti olmak üzere 3 adet olacaktır. İl Etkin Rozeti il bazında düzenlenecek etkinliklerin belirlenmesinde, Bölge Etkin Rozeti bölge çapında etkinliklerin düzenlenmesinde, Ülke Etkin Rozeti'de ulusal ve uluslararası etkinliklerin düzenlenmesinde gençlere yetki verecektir. Bu sayede gençlerin hem etkinlikleri belirlemesinin önü açılacak ve iyi bir hedef doğrultusunda yarışmaları sağlanacak hem de etkinlikleri kendileri belirledikleri için gençlik merkezi etkinliklerine katılım oranları artacaktır. Örnek olarak Erzurum ilinde etkin rozet sahibi gençler kayak faaliyeti düzenleyebilecek ya da Antalya'daki etkin rozet sahibi gençler yelken faaliyeti düzenleyebilecek. Bu etkinlikler tabiki Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetleri kapsamında İl Gençlik Merkezlerinde düzenlenecekler.
- NİLGÜN KARATAŞ
- BUSENUR NOYAN
- İREM AKTAŞ
- Sakarya Uygulamalı Bilimler Bilgisayar Programcılığı Önlisans
- Sakarya Uygulamalı Bilimler Bilgisayar Programcılığ
- Sakarya Uygulamalı Bilimler Bilgisayar Programcılığ
Projemiz kamu kurumlarının yaptığı etkinlikleri ve haberlerin duyurulduğu ve tanıtıldığı, üyelerin bu etkinlikleri yorumlayıp etkinlik hakkında kendi fikirlerini belirtebildiği ayrıca oylama yapıp etknlikler hakkında izlenimlerini gösterebildiği gençlere yönelik etkileşimli bir web sitesidir. Sitenin üyeleri vardır bunlar kullanıcı veya admin olabilir üyelerin adı soyadı tc kimlik no ve şifreleri vardır üyelerin admin ve kullanıcı olmak üzere iki rolü vardır adminler etkinlik haber ve duyuru ekleyebilir adminlerin profili vardır adminler giriş yapar üyelerin profili vardır üyeler giriş yapar giriş yapan üyeler etkinlik,haber ve duyurular hakkında yorum yapabilir giriş yapan üyeler etkinlik,haber ve duyurular hakkında oylama yapabilir etkinlik haber ve duyurular herkese açıktır
- TAhA EREL
- TALHA ÇINAR
- BERKAY ULUĞ
- Düzce üniversitesi bilgisayar mühendisliği
- Düzce Üniversitesi mekatronik mühendisliği
- Düzce Üniversitesi mekatronik mühendisliği
Birçok kamu kurumu binasını içerisinde barındıran, binaların içerisine girince o kurumla ve yaptıklarıyla alakalı bilgiler edindiğin, yapılan projeleri deneyimlediğin, içerisinde sosyal birçok etkinlik barındıran ve çeşitli yöntemlerle gerçek hayatta müze gezisi, tiyatro, sinema bileti gibi sosyal etkinlikler için kullanabileceği ödüller kazandıran sanal bir evren (metaverse). Hem web sitesi hem de mobil uygulama üzerinden girilebilen bu uygulamayla birlikte gençler ile kamusal kurumların etkileşimi güçlenerek kamusal alanda yapılan işlemlerden haberdar olunabilecek ve çeşitli etkinliklere katılabilecek.
- YİĞİT CAN BENEK
- SEYMEN ÇAYIR
- TÜMER YASİN KAYA
- Maltepe Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı
- Lise Mezunu
- Yalova Çiftlikköy Mustafa Kemal Anadolu Lisesi
GençBak uygulaması ile gençlerin karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımını sağlayacağız. Kamu kurumlarının projeleri fikirleri yatırımları çoğu genç tarafından bilinmiyor çünkü toplu olarak ulaşabilecekleri bir yer bulunmuyor Kurumların sosyal medya ve hesaplarında yayımlandığı için gözden kaçabiliyor. GençBak mobil uygulaması ile oyunlaştırarak (Gamification) gençlerimizi tek noktada toplayacağız. Mobil uygulamanın modern arayüzü sade ve anlaşılabilir olmasıyla birlikte kamu kurumlarının gençleri etkileyen projeleri otomatik olarak uygulamada yer alacak. Bu sayede gençler kamu kurumlarıyla daha fazla etkileşime geçecek. Günümüzde mobil kullanım bilgisayar kullanımının çok çok önünde olduğu verisini göz önünde bulundurarak en çok üstünde duracağımız mobil uygulamanın yanı sıra web sitesi ile projeyi desteklemeyi düşünüyoruz. Bize ayrılan sürede uygulamanın prototipi kullanılır hale gelecektir. Saygılarımızla.
- SABAHATTİN ÜNLÜL
- EMRE BAYRAM
- AKIN AKYÜZ
- İstanbul Üniversite – Cerrahpaşa / Odyoloji bölümü
- İstanbul Üniversite – Cerrahpaşa / Odyoloji bölümü
- İstanbul Üniversite – Cerrahpaşa / Odyoloji bölümü
Oyunlaştırma (gamefication) teknikleriyle, yurt öğrencilerini aktifleştirecek bir mobil uygulama geliştireceğiz. Öğrenciler, geliştireceğimiz uygulamanın içindeki görevleri tamamlayarak puan toplayacaklar. Topladıkları bu puanlarla hem maddi hem de manevi ödüllerle oyuna şartlandırılmış olacaklar. Bu sayede zaten yapması gereken faydalı işleri yapmak için bir motivasyon kaynağı oluşmuş olacak. Uygulamamız için düşündüğümüz görevler şunlar: - Ayın kitabını oku (Her ay farklı bir kitap olacak) - KYK kursuna katıl - Bir müze gez ve fotoğraf paylaş - Spor kuluplerinden birine katıl - Geri dönüşüm için 10 pet şişe at - Spor salonunda en az 30 dk spor yap - Temiz oda onayı al - Kyk yurdunda Kızılay Kan bağısına katıl …. (Yeni görevler de eklenecektir) Ödüllendirme sitemi: Uygulamayı kullanan öğrenciler hem rozetlerle hem de yemekhane çekleriyle ödüllendirilecektir. Her görev için farklı rozetler/ünvanlar tanımlanacaktır ve baraj puanın geçilmesi halinde yada yurt öğrencileri arasından birinci olduğunda bu rozetleri alabileceklerdir. Mesela bir yurtta en çok kitap puanı toplayan “Yurdun kitap kurdu” rozetini alabilecek. Aynı zamanda en çok müze gezip fotoğraflayıp uygulamada paylaşırsa “Yurdun müze seyyahı” rozetini alabilecek. Her görevde en iyi olanların isimleri, uygulamanın dereceye girenler sayfasında paylaşılacak. Ayrıca her öğrencinin rozetleri de diğer öğrenciler tarafından uygulama içinde görünür olacak. Bu tür ödüller o öğrencileri daha çok motive edecek ve tüm bu görevleri daha sıkı bir şekilde yapmaya çalışacaktır. Öğrenciler, rozet/ünvan kazanma ve derece listesine girme ödüllerinin yanı sıra maddi ödüllerle de teşvik edilecektir. Bunlar: yemekhanede indirim çeki yada ücretsiz çay hakkıdır. Proje fikrimizdeki diğer detaylar hackathon gününe kadar kafamızda netleşecek ve o gün de bu uygulamanın ilk MVP modelini hazırlamaya çalışacağız.
- AHMET ÇAĞRI ALTAY
- ERTAN AKIN ÇEKİÇ
- KEREM DEMİRTÜRK
- KTÜ Bilgisayar Mühendisliği
- ERÜ Bilgisayar Mühendisliği
- KTÜ Bilgisayar Mühendisliği
Null Pointer Exception grubu olarak hackathon açıklandığından beri 500’den fazla GSB yurtlarında kalan kişilerle birebir görüşme yaptık. Bu görüşmelerin analizi sonucunda en uygun ortamın mobil uygulama olduğuna karar verdik Uygulamamızda çözeceğimiz sorunları aşağıdaki başlıklar altında topladık. Güncel izin sisteminin stabil çalışmaması, Sosyalliğin aynı oda dışına çıkmaması Çamaşır yemek fişi vb hizmetlerinin belli bir sisteme bağlı olmaması, Yurt ,oda değişimi sistemi olmaması Peki uygulamamızda bu sorunları nasıl çözeceğiz? İzin sistemini modern teknolojileri kullanarak daha güvenli,basit,ulaşılabilir hale getireceğiz. Sosyallik adına birçok modern felsefeyi kullanacağız. Örnek olarak aynı yurttaki kişilerin birbirleriyle oyun(satranç,popüler kısa oyunlar) oynamalarını sağlayan bir modülümüz olacak. Bu oyunların sıralamaları olacak böylece sosyalliği oda dışına çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca yurtlardaki dayanışma ve yardımlaşmayı arttırmak adına ayrı modülümüzde kişilerin ihtiyaçlarını paylaşabileceği bir platform sunacağız. Örnek olarak bir kişi “Bantı olan var mı?, kötü hissediyorum dertleşecek biri kantine gelebilir mi?” gibi ilanlar paylaşabilecek ve diğerleri bu paylaşımları görüp katılabilecek. Çamaşır sistemi sisteme bağlı değil herkes kafasına göre boş olana gitmekte böylelikle çamaşırhanelerde köşe kapmaca oynanmakta ayrıca yemek fişleri hala fiziksel olarak yurttan alınmakta.Online çamaşır sırası ve e-fiş modülü sayesinde bu sorunları çözeceğiz. Yurt veya oda değiştirmek isteyenler çevresinde transfer olmak isteyen kişileri bulmak zorundalar. Kuracağımız ilan panosuyla oda ve yurt değişimini kolay ve sistematik hale getireceğiz. Genel olarak birçok modülü içeren GSB yurdunda kalanların çözüm ve servislerini içeren tek bir mobil uygulama geliştirmeyi hedefliyoruz. Sadece tek bir uygulamayla, eksik sistemleri getirmeyi, yurtlardaki sosyal dayanışmayı arttırmayı, ilan panolarıyla kişilerin hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz.
- ALPER SARI
- ANIL MISIRLIOĞLU
- EFE EDE
- Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
- Başiskele Anadolu Lisesi
- Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yurtlarda var olan problemleri öğrenebileceğimiz en kesin kaynaktan öğrenmek adına bir sistem aracılığıyla yurt öğrencilerinin basite indirgenmiş bir yapıyla eksikleri ayda bir kere olmak üzere iletebilmeleri sağlanacaktır. Bu sistem ilgili problemlerin yurt personel ve yönetimi ile alakalı olmasına ilişkin olarak sonuçları direkt gençlik ve spor bakanlığının oluşturulan ilgili birimine basit bir istatistik halinde yurt ismi ile aktarılmasına olanak sunacaktır. Gençlik ve spor bakanlığı tarafından ilgili yurdun aylık, 3 aylık, 6 aylık, yıllık olmak üzere kronikleşmiş olabilecek sorunların çözümü takip edilecektir. Öğrenciyi yıldırabilecek bir anket yapısı yerine gayet basite indirgenmiş maksimum 10 tane olmak üzere onay kutusu sunularak 30 saniye içerisinde problemi bildirebilmesi sağlanacaktır. Bu yapı hem öğrenciyi sistem ve bakanlığa yakın tutacak, hem de ilgili problemleri basit ana başlıklar halinde bildirebilmesini sağlayacaktır. Taslak olarak planlanan başlıklar şu şekildedir: Barınma, Eğitim, Güvenlik, Beslenme, Yönetim, Isınma, Teknoloji ve Personel. Minimal derecede sunulan bu yapı öğrenciye minimum emek, maksimum hizmet politikasının devlet destekli yurtlarda da gerçekleştirilebileceği mesajını sunacaktır. Belirtilen 10 başlığın basit şekilde incelenebilmesi için bakanlık tarafındaki personel yapısına da sadece belirlenen başlıklardaki oy yapısı sütun grafiği biçiminde sunulacak ve tek yapılması gereken yurt yetkililerine istatistik paylaşılmadan bilgi verilmesi olacaktır. Sistem yapısı aylık sorunları çözmekle kısıtlı kalmayarak kronikleşme raddesine gelmiş olan problemlerin de çözülmesini sağlamayı hedeflemektedir. Proje sonucunda ise hem bakanlık tarafında minimum emek, maksimum verim sağlanırken; öğrenci tarafında ise minimum efor, maksimum etki sunacaktır.
- AKİF KILIÇ
- FURKAN AHMET KARADUT
- MUSTAFA ÇEVİK
- Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi/Bilgisayar Mühendisliği
- Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi/Bilgisayar Mühendisliği
- Ankara Üniversitesi/ Elektrik Elektronik Mühendisliği
Projemiz ana hatlarıyla öğrenci odaklı olup, daha çok teşvik edici şekilde kurgulanmıştır. Öğrenciyi hem bireysel hem de sosyal olarak hayata hazırlamak, hayat kalitesini artırırken aynı zamanda kendisine üst düzey yeterlilikler katmak hedefindeyiz. Bu şekilde kendisinin insani değerleri gelişirken toplumsal olarak da faydalı bir birey haline gelecektir. Bu amaçlar doğrultusunda geliştirmeyi düşündüğümüz uygulamada; Öğrencilerin not ortalamalarına, okudukları kitap sayılarına, yurt bünyesinde katıldıkları sosyal faaliyet etkinlikleri ve gönüllülük projelerine göre topladıkları puan ile kendilerine ücretsiz yemek fişi verilmesi ve bunların sistemden takip edilmesi, aynı zamanda da yemek çizelgesindeki besin değerlerinin gösterilmesi ve en önemli öğün olan kahvaltı için alarm eklenmesi, yaşanan yoğun yemekhane sıralarına çözüm olarak da yoğun saatlerin belirlenmesi açısından sistem üzerinden randevu verilmesi ile yoğunluğun farklı saat dilimlerine bölünmesi ayrıca yemeğe gelmeyecek kişi sayısının tespiti ile de israfın önlenmesi hedeflenmektedir. Teşekkür ederiz.
- UMUT ARDA KAPAN
- BORAN ÖNER
- BATUHAN AYCI
- Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği
- Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği
- İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Gencizbiz platformuna entegre edilebilir ve yurt kullanıcılarının memnuniyetini artıracak sistemler geliştirmeyi planlıyoruz. Hedeflerimizden birisi, yurda kayıt esnasında anket yardımıyla alınacak sigara kullanıp kullanılmadığı bilgisi ve e-nabız platformu üzerinden temin edilecek bedensel engel durumu, alerji durumu, sahip olunan hastalıklar gibi verileri uygun bir algoritma ile işlemektir. Bu sayede sigara kullanan kullanıcıları aynı odalara eşleştirerek sigara kokusundan rahatsız olma durumunun önüne geçilmesini, tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan kullanıcılar için erişimi kolay olan giriş kattaki odaların seçilmesini ve belirli yiyeceğe veya nesneye alerjisi olan bireyler için ise alerjene karşı önlem alınmasını hedefliyoruz. Bu sistemin bir diğer hedefi ise yurtta çıkan yemekleri puanlama ve yemekler hakkında yorum yapma imkânı sağlayarak geri bildirimler doğrultusunda bireyin günlük besin ihtiyacından sapmayacak şekilde en iyi yemek listesinin düzenlenmesidir. Başka bir amacımız ise Gencizbiz üzerinden bir paylaşım platformu oluşturup şikayet ve önerilerin hem aynı yurt bazında hem de genel olarak KYK yurtları için tartışılabileceği ve beğenilen fikirlerin öne çıkarılacağı bir sosyal medya platformu oluşturmayı istiyoruz. Son olarak Gencizbiz üzerinden bazı küçük aletlerin (el süpürgesi, ütü gibi) cüzi bir ücret karşılığı kullanıma sunulması ve dijital olarak kimin hangi zaman diliminde kullandığının takip edilmesini sağlayarak kullanılan aletin zarar görmesi durumunda sorumlu kişilerin tespitini kolaylaştıracağını düşünüyoruz. Aynı zamanda aletin kullanılabilir durumda olup olmadığını, teslim sürecinde tespit edilmesini ve böylece daha sağlıklı bir deneyim oluşmasına imkan sağlıyoruz. Hackathon süresince bu fikirleri geliştirmeyi, ayrıntılandırmayı ve artırmayı planlıyoruz.
- HOUSSEM MENHOUR
- FURKAN CANPOLAT
- SAMET DEVEK
- KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
- KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ FOTOĞRAF BÖLÜMÜ
- KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ
Projemiz KYK yurdunda kalan öğrencilerin aldığı hizmetleri günlük, aylık ve yıllık peridotlarla; barınma, eğitim, beslenme ve güvenlik kategorilerinde vereceği puanlar sayesinde yurtların bireysel analizini yapan bir yazılımdır. Analizler sonucunda en iyi puan alan yurtlar Türkiye haritasında listelenecektir. Projemizin amacı hizmeti alan öğrencilerin sistemin aksak yönlerine herhangi bir dış denetlemeye ihtiyaç duyulmadan doğrudan bireysel denetleyici olması ve sorunların çözümünün hızlandırılmasını, bununla birlikte yurt idaresinin eksik yahut yetersiz olduğu kategorileri fark ederek eksik yönlerini geliştirmelerine olanak sağlayan bir yazılımdır.
- EMİN CAN KISA
- HALİT İNAN
- DOKTORA
- YÜKSEK LİSANS
- LİSANS
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün amacı; yurt içinde ve dışında yükseköğrenim gören öğrenciler için yurtlar yapmak ve bunların işletmesini sağlamak, beslenme yardımı yapmak, eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle milli ve manevi gelişmelerine katkı sağlamaktır. Bu bağlamda yurtlarda kalan öğrencilere yapılan günlük beslenme yardımı; 2019-2020 öğretim dönemi içim Yurtların hizmete açılış tarihinden itibaren sabah kahvaltısı yardımı 4,50 TL, akşam yemeği yardımı ise 9,50 TL olmak üzere toplam 14,00 TL olarak uygulanmaktadır. Günlük yemek planlaması yurtlarda kalan öğrenci sayısına göre her yurdumuzda farklılık göstermektedir. Bu planlama bütün öğrencilerin yemek yediği, kendilerine verilen yemek fişinin kullanılacağı düşünülerek hesaplanmaktadır. Öğrencilerin fişini kullanmadığı günlerdeki hakları yanmakta olup, fazla olan yemekler genellikle sokak hayvanlarına verilerek ya da geri dönüşüme atılarak değerlendirilmektedir. Proje fikrimiz ise tam bu noktada devreye girerek bir mobil uygulama aracılığı ile yurtlarda kalan öğrencilerin fişlerini kullanmadığı öğünleri uygulamada bulunan iki seçenek sayesinde değerlendirmesini sağlayacaktır. Bu iki seçeneği açıklayacak olursak; ilk seçenek (Dış Bağış) isimsiz şekilde sisteme KYK bilgileri ile giriş yaparak kullanmadığı öğünde ki fişi dışarıda yaşayan, beslenme zorluğu çeken, kimsesiz ya da aç kalan insanlara bağışlamak olacaktır. Bu bağışın uygulaması KYK Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen noktalarda bağış yapılan öğünlerin vatandaşa ulaştırılması ile gerçekleşecektir. Uygulamadaki ikinci seçenek (Havuz Bağış) ise; KYK da kalan öğrencilerin aynı öğünde ikinci kez yemek yemeği istediği, beslenme yardımının yetersiz kaldığı durumlarda devreye girecek olan bağış şeklidir. Bu fikrimizde öğrencilerin israf konusunda duyarlı olması, dışarıda karnını doyuramayan durumu iyi olmayan insanların halinden anlayıp onlara yardımcı olabileceğini anlaması düşünülmüştür.
- FURKAN SARI
- MÜCAHİT KAAN YİĞİT
- ONUR ARI
- RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
- RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET
- RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ/MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
GSB Yurtlarında, öğrencilerin ve yurt idaresinin karşılaştığı problemleri göz önüne alarak bir mobil uygulama tasarlamayı düşündük. Öncelikle problemleri ardından mobil uygulamamız ile ürettiğimiz çözümleri sıraladık: 1-) Öğrencilerin izin almayı unutması, yurt idaresinin en çok meşgul olduğu ve öğrencilerin en çok mağdur olduğu sorunlardan bir tanesi. Çözüm 1-) Öğrencilerin yurtta olup olmadıkları parmak izi sistemi tarafından bilinmektedir. Uygulama, izin bitiş saatine dakikalar kala yurtta olmayan öğrencilere ‘İzin Almayı Unuttun Mu?’ diye bildirim gönderebilir. Öğrenciler mobil uygulamadan hızlıca izin alabilirler. 2-) Öğrencileri sosyalleştirilmek için yapılan etkinliklerden öğrencilerin haberdar edilmesi karşılaşılan zorluklardan bir tanesi, katılmak isteyen öğrencilerin sayımının alınması da bu işin cabası. Çözüm 2-) Etkinlik bildirimleri öğrencilere anlık olarak gönderilebilecek, katılmak isteyen öğrenciler başvuruyu uygulama üzerinden yapabilecek. Bu sayede etkinliklere en çok katılan öğrencileri idare görebilir, bu öğrenciler ödüllendirilebilir. 3-) Öğrenciler kimi zaman birbirleri ile iletişime ihtiyaç duymaktadırlar. Örneğin, hesap makinesi istemek gibi. Çözüm 3-) Uygulama, içerisinde yurt idaresi görevlilerinin de bulunduğu bir mesajlaşma odası bulunabilir. 4-) Öğrenci yurtta hangi yemeğin olduğunu görmek için her seferinde kantine gitmek zorunda kalıyor. Bu sorun yemek seçmek isteyen öğrencilerin sıra oluşturmasına da sebep oluyor. Çözüm 4-) Yemekhanede mütemadiyen hangi yemeğin bulunduğu ve o yemeklerin fiyatları uygulamada görülebilir. Bu çözüm yemekhanede oluşan sırayı da yok edebilir. Bunların yanı sıra; talep ve şikâyet köşesi, doğal afetler konusunda bilinçlendirmek için bir sayfa olması planlanmaktadır. Öğrenciler mobil uygulamayı indirdikten sonra barındığı yurdun QR kodunu okutarak yurdunun sayfasına erişebilecek. Herhangi bir kişi de uygulamayı kullanarak, il ve ilçe seçimi yaparak, GSB yurtları ve etkinlikleri hakkında bilgi sahibi olabilir.
- ABDÜLVAHAP ÖZDEMİR
- İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ
Şehirlerdeki yapıların enerji tüketimini optimize ederek azaltan Nesnelerin İnterneti ve Yapay zeka destekli Akıllı enerji sistemi projesi olan Yeşil Fer, şehir sakinlerinin ve yüksek enerji gereksinimi bulunan yapıların enerji tüketimini azaltarak karbon ayak izimizi azaltıyor,enerji kaynaklarımızı daha verimli kullanmamızı sağlıyor ve enerji tüketimine harcadığımız ekonomik kaybı minimuma dönüştürüyor. Probleme daha yakından incelemek istersek şehirlerdeki enerji tüketiminin büyük payını iş merkezleri,alışveriş merkezleri ve fabrikalar oluşturmaktadır.Bu yapılar enerji optimizasyonu ve verimliliği açısından gelişimi gereklidir.Ayrıca yıllık elektrik tüketimi sadece İstanbul'da 36,8 milyar kW/h olarak 2020 Mayıs ayında kaydedilmiştir. Bu tüketim miktarı dünyanın farklı ülkelerinin yıllık elektrik tüketiminden daha yüksektir. Macaristan'da 34,4 milyar kW/h, Danimarka'da 30,4 milyar kW/h, Slovakya'da 28,6 milyar Kw/h, İrlanda'da 27,7 milyar kW/h. Türkiyedeki enerji ihtiyacının %80,18 i orta ve yüksek karbon emisyonuna sahip santraller tarafından karşılanmaktadır. Enerji tüketiminin yüksek karbon emisyonuna sahip santrallerden karşılanması doğaya ve çevreye zarar vermektedir. Yeşil Fer, Saas bulut tabanlı ve bir kutu ile sunduğu sistemi ile enerji izleme, analiz, karar destek çözümü, soğutma sistemlerinde hava durumu, ortalama ortam termal sıcaklığı gibi sıcaklığı etkileyen faktörler ile tahminleme analitik modelleri kurarak sıcaklığı optimize eder operasyonel verimliliği arttırmayı amaçlamaktadır. Daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya için daha az tüketimi sağlayacağız.